Oldalak

2013. április 15., hétfő

Használt Nikon D90


A japán gyártó 2008-ban mutatta be a Nikon D90-es fényképezőgépét, amelyet a Nikon D80-as utódának szántak. Ekkor a Nikon D300 már egy éve a piacon volt, és profi váz révén kellett mellé egy haladó szintű váz.
Sokan mondják, hogy a Nikon D90 egy butított Nikon D300, hiszen ugyanúgy 12,3 megapixeles érzékelőt kapott, de fontos megjegyezni, hogy két teljesen más fejlesztésű CMOS érzékelőről beszélünk.
A Nikon D90 100000 expozícióra tervezett zárszerkezetet kapott, illetve fogalmazhatunk úgy, hogy a profi vázak után a gyártó ennél a modellnél árulta el először, hogy hány expozícióra tervezte meg a zárszerkezetet.
Gyorsaságban, fókuszálásban a Nikon D90 veri a Nikon D80-ast, de természetesen gyengébb a Nikon D300-nál, tehát a gyártó ennek a modellnek a megtervezésekor is tudatosan odafigyelt a váz paramétereinek gondos megtervezésére.


A Nikon D90 megkapott egy sor olyan fejlesztést, amely az elmúlt 5 év ellenére ma is versenyképessé teszi a mai belépőszintű vázak mellett. Ilyen fejlesztések az EXPEED képfeldolgozó rendszer, a 3” LCD kijelző, az élőkép funkció, a szenzortisztítás, vagy éppen az aktív D-Ligting.
Ami miatt a Nikon D90 korszakalkotó fényképezőgép lett az a videó funkció, hiszen ez a váz lett a világ első olyan DSLR-je, amely alkalmassá vált videofelvétel készítésére. Azóta a videó funkció beépítése természetessé vált még a belépőszintű modellek esetében is, de ezt a „versenyt” a Nikon nyerte a gyártók között.
Használt Nikon D90 beszerzését azon igényes haladó fotósoknak ajánlom, akiknek fontos a kiváló képminőség, a beépített fókuszmotor és a könnyű testre szabhatóság. A Nikon D90 mostanában fut ki az üzletekből, illetve a haladó kategória tovább tagolódása miatt (Nikon D7000 és a Nikon D7100 megjelenése) nagyon sok fotós most adja el az 1-3 éves vázait, így ez a legjobb időszak arra, hogy lecsapjanak egy megkímélt darabra.
Akár MB-D80-as portrémarkolatával egy használt Nikon D90 kiváló választás lehet haladó fotós feladatokra, de tartalék vázként is megteszi APS-C formátumot használó profiknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése