Oldalak

2013. április 15., hétfő

Használt Nikon D90 teszt - vélemény


A japán gyártó 2008-ban mutatta be a Nikon D90-es fényképezőgépét, amelyet a Nikon D80-as utódának szántak. Ekkor a Nikon D300 már egy éve a piacon volt, és profi váz révén kellett mellé egy haladó szintű váz.
Sokan mondják, hogy a Nikon D90 egy butított Nikon D300, hiszen ugyanúgy 12,3 megapixeles érzékelőt kapott, de fontos megjegyezni, hogy két teljesen más fejlesztésű CMOS érzékelőről beszélünk.
A Nikon D90 100000 expozícióra tervezett zárszerkezetet kapott, illetve fogalmazhatunk úgy, hogy a profi vázak után a gyártó ennél a modellnél árulta el először, hogy hány expozícióra tervezte meg a zárszerkezetet.
Gyorsaságban, fókuszálásban a Nikon D90 veri a Nikon D80-ast, de természetesen gyengébb a Nikon D300-nál, tehát a gyártó ennek a modellnek a megtervezésekor is tudatosan odafigyelt a váz paramétereinek gondos megtervezésére.


A Nikon D90 megkapott egy sor olyan fejlesztést, amely az elmúlt évek ellenére ma is versenyképessé teszi a mai belépőszintű vázak mellett. Ilyen fejlesztések az EXPEED képfeldolgozó rendszer, a 3” LCD kijelző, az élőkép funkció, a szenzortisztítás, vagy éppen az aktív D-Ligting.
Ami miatt a Nikon D90 korszakalkotó fényképezőgép lett az a videó funkció, hiszen ez a váz lett a világ első olyan DSLR-je, amely alkalmassá vált videofelvétel készítésére. Azóta a videó funkció beépítése természetessé vált még a belépőszintű modellek esetében is, de ezt a „versenyt” a Nikon nyerte a gyártók között.
Használt Nikon D90 beszerzését azon fotósoknak ajánlom, akik nem szánnak több pénzt felszerelésre egy használt, de újabb belépő szintű váz áránál, de a modern szolgáltatások helyett sokkal fontosabb nekik a testre szabhatóság lehetősége. Használt Nikon D90 vásárlása ellen az szól, hogy az idő múlásával a Nikon D300 használt piaci ára sokkal olcsóbb lett, így már nincs olyan nagy árkülönbség közöttük, hogy az ember ne a Nikon D300 mellett tegye le a voksát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése