Oldalak

2013. április 1., hétfő

Használt Nikon AF 85mm 1.8DA gyártó 1987-ben mutatta be Nikon AF 85mm 1.8D optikáját, amely azóta is töretlen sikernek örvend. A fix gyújtótávolságú, nagy fényerejű objektív már évtizedek óta bizonyít, sikerét bizonyítja, hogy a G változata csak mostanában jelent meg.
Ha portréfotózásról beszélünk, akkor a Nikon AF 85mm 1.8D szinte megkerülhetetlen tényező, habár APS-C érzékelővel rendelkező vázakhoz kicsit hosszú lehet a gyújtótávolsága.
A Nikon AF 85mm 1.8D összeszerelési minősége kiváló, nem lötyög, nem kotyog, ahhoz képest, hogy egy fix gyújtótávolságú optika, elég súlyos darab.


Az objektív képminőségére nem lehet panasz – azért teljes rekesznyíláson nem adja a legtökéletesebb képet. F/2.8-ra lerekeszelve már borotva éles képet kapunk, gyönyörű háttér elmosással, miközben a kromatikus aberráció és a vignettálás jól kontrollált.
A Nikon AF 85mm 1.8D egyik gyenge pontja a lassú és gyakran pontatlan fókusza, ezért inkább statikus témák fotózására alkalmas.
Használt Nikon AF 85mm 1.8D beszerzése nem egyszerű, mert nincs túl sok belőle a piacon, a tulajdonosaik pedig érthető módon ragaszkodnak hozzá, ráadásul a Nikon AF 85mm 1.8D nagyon jól tartja az árát, egy használt darab kb. 20%-al olcsóbb egy új darabnál.
(Használt) Nikon AF 85mm 1.8D beszerzését azoknak ajánlom, akik a nagy teljesítményű alap zoomjuk mellé szeretnének egy portré objektívet, de nem akarnak vásárolni egy tele zoomot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése