Oldalak

2013. április 30., kedd

Használt Nikon D3100 teszt - vélemény


A gyártó 2010-ben mutatta be a Nikon D3100 modelljét, vagyis az előd, a Nikon D3000 nem volt túl sokáig hadrendben. Amíg a Nikon D3000-ről azt lehetett elmondani, hogy egy frissített Nikon D60 és csak a legszükségesebb fejlesztéseket végezték el rajta, addig a Nikon D3100-nél ez nem így van, hiszen ez a váz jelentős frissítésen esett át.
A Nikon D3100 végre CMOS képérzékelőt kapott, mégpedig egy 14,2 megapixeles lapkát, amely magas érzékenység mellett is kiváló képeket produkál.
Maradt a 11 pontos kereszt szenzoros élesség állító rendszer, amely ebben a kategóriában tökéletesen ki tudja szolgálni a fotósok igényeit.
Nagy újítás a Nikon D3100-ben, hogy már videózási funkciót is kínál, mégpedig FullHD-ben – ezzel pedig már végképp megfelelt a kor kívánalmainak.


Összességében elmondható, hogy a fenti fejlesztésekre szükség volt, mert az akkoriban piacra lépő MILC fényképezőgépek némelyike kezdte elhódítani a vásárlókat, de a Nikon D3100 mégis megmaradt egy kompakt, egyedi beállításokat nem igénylő, egyszerű kezelésű váznak.
A Nikon D3100 ebben az időszakban az abszolút belépő kategóriát képviselte a gyártónál, de már közel sem játszott vele egy mezőnyben a Nikon D3000, de még a Nikon D5000 sem. Persze ez utóbbi két fényképezőgép is nagyon jó, de a gyártó ebben az időszakban kényeztette az amatőr fotósokat, és egyre csak jöttek ki az újabb és újabb vázak a legjobb fejlesztésekkel.
A Nikon D3100 jelenleg már nem tölt be olyan jelentős pozíciót a használt piacon, mint korábban, hiszen az utódai, illetve a D5000-es széria utódai átvették a helyét.
Használt Nikon D3100 vásárlását azoknak ajánlom, akik szeretnének egy könnyen kezelhető masinát, és szükségük van a videó funkcióra is. Egyébiránt családi fotózásra, a tükörreflexes fényképezőgépekkel való fotózás megismerésére az olcsóbb előd, a Nikon D3000 is tökéletesen alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése