Oldalak

2013. március 16., szombat

Használt Nikon D60A japán gyártó 2008-ban jelentette be a Nikon D60-as modellét, amelyet egy időben forgalmaztak a Nikon D40-es modellel és a Nikon D40x-el. Az erre az időszakra jól széttagolódott modellpaletta közép alsó helyét foglalta el a Nikon D60, amellyel az igényes amatőr felhasználókat célozták meg.
A Nikon D60-ról nem mondható el, hogy a gyártó egyik korszakalkotó váza lenne, hiszen a Nikon D40x továbbgondolásáról van szó. Persze a belépő szint – bocsánat a közép alsó kategória – nem kívánta meg, hogy égbekiáltó újításokat vezessen be a gyár, éppen ezét olyan apró változtatásokat eszközöltek, amelyek kényelmesebbé tették a fotózást, illetve jobbá varázsolták az amatőr felhasználók képeit.
A Nikon D60 10,8 megapixeles CCD érzékelőt kapott a képfeldolgozást pedig már az EXPEED processzora végezte. A kiforrott CCD technológiának, valamint az új processzornak köszönhetően a Nikon D60 alacsony zajszint mellett csodálatos képminőséget produkált.


Más tekintetben a Nikon D60 nem lépett előre olyan nagyot, de kapott egy jó minőségű LCD kijelzőt és egy pormentesítő rendszert. A Nikon D60-ban sincs AF motor, előzetes tükörfelcsapás, illetve a színhőmérséklet nem adható meg Kelvinben – de ezek mind olyan hiányosságok, amelyekről az amatőr felhasználók akkoriban könnyedén le tudtak mondani.
A Nikon D60-as modellek népszerűek a használt piacon, hiszen ebben az időszakban vállnak meg tőlük az első tulajdonosaik. Használt Nikon D60 beszerzését azoknak ajánlom, akik kompakt, vagy MILC fényképezőgépek vásárlása helyett egy tükörreflexes fényképezőgép beszerzését tervezik, és erre nem szeretnének sok pénzt költeni. Családjukat lelkesen fotózó amatőrök, vagy igényes kezdők számára az ár-érték arány figyelembe vételével talán a Nikon D60 a legjobb választás.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése