Oldalak

2013. március 16., szombat

Használt Nikon D60 teszt - vélemény



A japán gyártó 2008-ban jelentette be a Nikon D60-as modellét, amelyet egy időben forgalmaztak a Nikon D40-es modellel és a Nikon D40x-el. Az erre az időszakra jól széttagolódott modellpaletta közép alsó helyét foglalta el a Nikon D60, amellyel az igényes amatőr felhasználókat célozták meg.
A Nikon D60-ról nem mondható el, hogy a gyártó egyik korszakalkotó váza lenne, hiszen a Nikon D40x továbbgondolásáról van szó. Persze a belépő szint – bocsánat a közép alsó kategória – nem kívánta meg, hogy égbekiáltó újításokat vezessen be a gyár, éppen ezét olyan apró változtatásokat eszközöltek, amelyek kényelmesebbé tették a fotózást, illetve jobbá varázsolták az amatőr felhasználók képeit.
A Nikon D60 10,8 megapixeles CCD érzékelőt kapott a képfeldolgozást pedig már az EXPEED processzora végezte. A kiforrott CCD technológiának, valamint az új processzornak köszönhetően a Nikon D60 alacsony zajszint mellett csodálatos képminőséget produkált.


Más tekintetben a Nikon D60 nem lépett előre olyan nagyot, de kapott egy jó minőségű LCD kijelzőt és egy pormentesítő rendszert. A Nikon D60-ban sincs AF motor, előzetes tükörfelcsapás, illetve a színhőmérséklet nem adható meg Kelvinben – de ezek mind olyan hiányosságok, amelyekről az amatőr felhasználók akkoriban könnyedén le tudtak mondani.
A Nikon D60-as modellek ma már nem olyan népszerűek a használt piacon, a legolcsóbb belépő szintű modellek között átvette a helyét a Nikon D3000, valamint a Nikon D5000, illetve ezek közvetlen utódai. Használt Nikon D60 beszerzését azoknak ajánlom, akik nagyon jó áron bukkannak rá egy megkímélt családi példányra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése