Oldalak

2012. szeptember 17., hétfő

Használt Nikon D70 teszt - véleményA Nikon 2004-ben jelentette be a Nikon D70-es modelljét, amelyre akkor belépő modellnek számított. A Nikon D70-es modellt egy időben forgalmazták a Nikon D100-as és a Nikon D2-es szériákkal, így valóban illett rá a belépő szintű jelző. A Nikon D70-es utódai (Nikon D80 és Nikon D90) azonban a kínálat tovább tagolódása miatt már haladó szintű fotósoknak szánt vázak lettek.
A Nikon D70-es ugyanazt a Sony 413-as, 6,1 megapixeles APS-C méretű CCD érzékelőt kapta, mint a Nikon D100-as modell. Ez az érzékelő elég sokáig megállta a helyét, hiszen 2006-ban a Nikon D40-es modellbe is ezt helyezték be – persze ezzel már a Nikon D40-es vált (olcsó) belépő szintű modellé.
A Nikon D70-es azon amatőr fotósoknak készült, akik komoly érdeklődést mutattak a digitális fotózás iránt, de nem volt pénzük drága DSLR megvásárlására. Akkoriban el sem tudták képzelni, hogy mára milyen sok család birtokában lesz DSLR, amely annak a következménye, hogy a modellpaletta egyre jobban tagolódott. A Nikon D70 tehát úttörő fejlesztés volt, hiszen ez volt a márka első váza, amelyet elsősorban nem hivatásos fotósoknak szántak.

A Nikon D70 gyorsaságban, kezelhetőségben és testre szabhatóságban ugyan elmarad a Nikon D100-as modelltől, de a képminőségben nem okozott csalódást, sőt, megfelelő objektívvel még mai viszonyok között is csodálatos képek készíthetőek vele. A Nikon D70 rengeteg olyan kényelmi funkcióval rendelkezett, ami ma már természetes – ilyen az USB kapcsolat, a nagy méretű LCD kijelző, vagy éppen a két vezérlőtárcsa. A Nikon D70 átesett egy modellfrissítésen is – nagyobb lett az LCD kijelzője, gyorsabb lett a képfeldolgozása, de Nikon D70s névre keresztelt váz lényegében nem hozott semmi újat.
A mai viszonylatban a Nikon D70-es megállná a helyét, de nem keresett fényképezőgép, mert az utódai is kifutottak (Nikon D80), illetve kifutóban vannak (Nikon D90), így azokat is viszonylag olcsón meg lehet vásárolni. Használt Nikon D70-es kevés van a piacon, és azok között is kevés a jó állapotú. Tovább rontja a Nikon D70-es esélyeit, hogy használtan egy Nikon D100-as sem kerül többe, márpedig egy masszív, professzionális használatra tervezett váz komolyabb alternatíva lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése