Oldalak

2012. július 30., hétfő

Nikon adok veszek

Az internetet böngészve több olyan weboldalt is találhatunk, ahol adhatunk-vehetünk Nikon fényképezőgépeket, objektíveket és más fotós eszközöket. Az utóbbi időben felkapottá vált az Index Nikon adok-veszek fóruma. Ezen a fórumon csak Nikon, illetve a rendszerhez kapcsolható felszerelések cserélnek gazdát. Fontos, hogy a fórumon az eladói oldal részéről irányár megadása kötelező, illetve mostanság a lopott holmik kizárása végett kérik megadni az eszközök széria számát is! Mint minden használt piacon, itt is annyiért cserélnek gazdát a felszerelések, amennyiért az eladó el tudja adni…általában azonban elmondható, hogy egy jól beárazott, és valóban jó minőségű (főleg garanciás, papírokkal rendelkező) felszerelés jó eséllyel eladható. A Nikon adok veszek fórum mellett vannak a Nikon fényképezőgép típusainak is fórumai, de itt nem nagyon szeretik, ha hirdetnek. Ezeket a fórumokat inkább tájékozódás céljából ajánlom.
A fórumok mellett nagyon hasznosak lehetnek a tematikus Nikon adok-veszek Facebook csoportok is, például ez. Tulajdonképpen itt is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a fórumokon, csak ezen a platformon manapság már kényelmesebb az eladással kapcsolatos kommunikáció, az eladók és a vevők nem tudnak annyiban inkognitóban maradni.
Az adok veszek fórumok és Facebook csoportok mellett van néhány apróhirdető oldal is, amelyet érdemes számításba venni. Ezek közül a legjelentősebb a Pixinfo apró, ahol csak fotós felszerelésekkel kereskednek, és itt szintén van Nikon topic. Ezen kívül minden jelentős apróhirdetési oldalon, illetve aukciós portálon adhatunk, vagy vehetünk Nikon felszerelést.
Budapesten néhány üzlet is foglalkozik használt fotós felszerelések kereskedelmével, ezek közül a legjelentősebb az Artwork a 220volt és az OptiCam. Hasonló vidéki üzletekkel kapcsolatban nem merek nyilatkozni, de a hozzászólásokba várok ilyen üzleteket.
Mielőtt használt felszerelést vásárolnak mindig győződjenek meg annak minőségéről, ha lehet akkor magyarországi beszerzésű, garanciás terméket vásároljanak, de mindenképpen ragaszkodjanak a vásárlást igazoló dokumentumokhoz. Nagyobb értékű termékeket érdemes személyesen átvenni, és előre semmiképpen ne fizessenek ki semmit. Sajnos a használt piacon is előfordulnak lopott, vagy hamis termékek – erre is nagyon figyeljenek oda – nagyobb értékű felszerelés vásárlásakor érdemes szakszerviz véleményét is kikérni. Összességében azonban elmondható, hogy körültekintéssel az új termékek árának feléért-harmadáért olyan, a céljainknak megfelelő felszerelést tudnunk vásárolni, amelyek hosszú ideig szolgálhatnak bennünket. Másik cikkemben foglalkozom azzal, hogy mire kell figyelni használt fotós felszerelések adás-vételekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése